söndag 17 juni 2012

Mitt Brunakärr




Ciora flyttar bort från Bruna, den fattar nog inget av vår sorg, så nöjd som den ser ut...

Jag har haft ett andra hem och det har varit vår, Urheiluratsastajats, stallgång i Brunakärr. Men nu är det slut. Vi har fått sparken och alla som har haft sin häst där, 15 st, har fått söka nytt stall åt sin häst. Jag och alla andra, eller de flesta andra, är helt förstörda.


VÅR stallgång!!

Jag började vistas i Bruna då jag föddes, med min mamma som hade häst där. Sen började jag 1992 rida på timme där och nåt år senare fick jag en ponny som flyttade in i Urheilutalli. Sedan dess har jag hållit till där, med ett avbrott då jag studerade i Åbo.

Helsingfors stad bestämde att tävlingsutsätta alla stallgångar, dvs. fyra stycken. Alla tidigare företagare och vår förening, som drivit stallverksamhet där i 50 år, lade in sina bidrag i kampen om stallgångarna. Vi hade en otroligt bra ansökan och verksamhetsplan men av alla gamla på backen visade sig att vi förlorade vår stallgång till förmån för en utomstående företagare. Jag skall inte nämna några namn men hela processen verkar så snuskig, det riktigt osar good brotherhood om den. Det är Helsingfors stads idrottsnämnd som bestämmer om saken och företagaren som vann har själv suttit i nämnden, är en politiker och god vän med beslutsfattarna...härav kan alla dra sina egna slutsatser.

Den här företagaren kommer att erbjuda boxplatser till marknadspris, som i Helsingfors är så skyhöga att få har råd med dem. Vår förening i son tur har kunnat hålla priserna nere på en mycket skälig nivå genom att vi som har (hade) häst i stallet jobbade massor själva och lyckades på så sätt hålla lönekostnaderna nere och just lönekostnaderna hör till de största utgifterna ett stall har. På det här viset har vi gjort det möjligt för personer med normal eller till och med låg lön att kunna hålla häst i Helsingfors. Och det här gör mig så jävla arg. Till på köpet bidrar inte den nya företagaren med något nytt, liknande verksamhet finns redan på backen...


Cioras sista kväll i Bruna.

Idag flyttade de sista hästarna ut och vi var och städa i stallet. Tomt och så sorligt. Ciora bor ju nu här ute på lande med oss och i augusti flyttar den till Sibbo till Knaperbacka stall. Efter Cioras 11 år i Brunakärr ( Ciora bodde först 5 år där, sen 6 år på annan ort (janakkala, Åbo och Pargas) och sen 6 år till) känns det nog lite tungt att flytta men nu blir det väl bra...


Stallet städas för att kunna överlåtas till den nya företagaren.
I morgon fortsätter städningen...




- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar